Palvelut

Asennuspalvelut

Asennus- ja kuljetuspalvelut Kodin Terra -myymälöissä

Isoja kodinkoneita ja muita isokokoisia tuotteita myyvät Kodin Terrat tarjoavat myös tuotteiden kuljetus- ja asennuspalveluita. Samalla voit tilata vanhan koneen poiskuljetuksen kierrätyspisteeseen. Lisätietoja vaihtoehdoista ja niiden hinnoista saat Kodin Terrojen henkilökunnalta.

Huom! Verkkokaupan kautta tilattavat asennus- ja kierrätyspalvelut saattavat poiketa myymälöissä myytävistä palveluista. Tarkista oman myymäläsi palvelut ottamalla yhteyttä myymälään.

Asennuspalvelut verkkokaupassa

Kodin Terran verkkokaupan kautta ostettaville kodinkoneille voidaan liittää ostovaiheessa asennuspalvelun ja / tai vanhan laitteen poisvientipalvelun. Asennuspalvelu on tilattavissa vain kotiinkuljetuksen yhteydessä verkkokaupasta. Löydät alta hinnaston ja tarkemman kuvauksen palveluista. Huomioithan, että hinnat saattavat vaihdella myymälöittäin.

Asennuspalvelu  alk. 39,00€
Posti asentaa tuotteen asiakkaalle valmiiksi. Asiakkaan on huolehdittava, että tuotteelle on riittävä ja tuotteen ominaisuuksia edellyttävä tila valmiina. Huomioi, että asennuspalvelu vaatii lisäksi kotiinkuljetuksen.

Vanhan laitteen poisvienti alk. 18€
Vanha laite noudetaan tilauksen toimituksen yhteydessä ja viedään kierrätyskeskukseen. Palvelulla rajoitettu saatavuus tuoteryhmittäin.

 

 

1. Asennuspalvelut

Laiteasennuspalvelut on tarkoitettu kotiin kuljetettaville kodinkoneille ja viihde-elektroniikan laitteille. Asennukset Kodin Terran verkkokaupalle suorittaa Posti.
Asennukset tehdään arkisin klo 9 - 21 välisenä aikana. Ajankohta sovitaan tilauksen toimitusajasta sovittaessa.

Asennuksiin sisältyy:
• Laitteen asennus käyttökuntoon valmistajan asennusohjeiden ja voimassaolevien säädösten mukaan.
• Tarvittavien kytkentöjen ja liitäntöjen tekeminen sekä sähkön kytkeytymisen tarkistus.
• Purkaminen kuljetuspakkauksista, mahdollisten kuljetustukien poistaminen ja pakkausjätteen poisvienti.

Asennuksiin ei sisälly:
• Kiinteät asennukset tai kiinnitykset, kuten esimerkiksi kaiuttimien kiinnitykset seinään tms.
• Läpiviennit kiinteiden rakenteiden tai kalusteiden läpi
• Kalustemuutokset
• Asennuksessa mahdollisesti tarvittavien kaapeleiden piilotus tai kotelointi

Mikäli asennuksen suorittamiseksi tarvitaan pientarvikkeita, jotka eivät ole toimitettavan laitteen mukana (esimerkiksi jatkojohtoja, kiristimiä, tiivistimiä tai kaapeleita), asentaja toimittaa ne mahdollisuuksien mukaan ja laskuttaa ne erikseen loppuasiakkaalta.

Tarkemmat kuvaukset tuoteryhmittäisistä asennuspalveluista löytyvät kohdasta 3.
Mikäli asennuspalveluun on huomautettavaa, on virheestä reklamoitava mahdollisimman nopeasti sille Kodin Terra myymälän asiakaspalvelulle, josta palvelu on tilattu.

Kuluttajan peruutusoikeus ei mitätöidy siitä huolimatta, että asennus on aloitettu. Asiakkaan velvollisuus on kuitenkin korvata asentajan työnarvo. Asiakkaalla on myös asennuspalvelua tilattaessa peruutusoikeus. Jos peruutus tehdään vasta sen jälkeen kun asennus on aloitettu, kuluttajalla on velvollisuus maksaa korvaus suoritetusta palvelusta.

2. Poiskuljetuspalvelut/Kuljetus kierrätykseen

Poisvienti/kuljetus kierrätykseen on kotiin toimitettavien suurten tuotteiden yhteydessä tilattava palvelu.

Palvelu on tarkoitettu kuluttajilta tulevan sähkö- ja elektroniikkaromun tai kalusteromun poisviemiseen.

Yhtä uutta laitetta vastaan voi tilata yhden vastaavan tuotteen poisviennin.

3. Tarjottavat asennuspalvelut tuoteryhmittäin

Alla on kuvattu tarkemmin eri tuoteryhmille tarjottavat asennuspalvelut:

Pesukone
Pesukone asennetaan valmiiseen paikkaan. Vesi- ja poistoletkut asennetaan valmiille paikoille niin, etteivät ne jää kiristyksiin tai hankausta pääse tapahtumaan, mikä voisi aiheuttaa kulumista. Varmista letkujen riittävyys pesukoneesta vesiliitäntöihin.

Kuivausrumpu
Varmista kuivausrummun sopivuus aiottuun paikkaan. Kalustemuutoksia ei tehdä. Varmista kylpyhuoneen oven leveys että kuivausrumpu mahtuu ovesta sisään. Jos kuivausrumpu asennetaan pesukoneen päälle, huolehditaan kiinnityssarjan asianmukaisesta kiinnityksestä. Tilaa asennussarja kuivausrummun tilauksen yhteydessä, jos sarja ei tule kuivausrummun mukana. Jos kuivausrumpuun kuuluu hormisarja, se asennetaan paikoilleen. Hormistojen / kanavistojen rakentaminen ei kuulu asennukseen.

Kuivauskaappi
Kuivauskaappi asennetaan valmistajan ohjeiden mukaisesti sille varattuun paikkaan. Varmista että kuivauskaappi mahtuu varatulle paikalle. Kalusteasennuksia ei tehdä eikä sähköpistokkeen paikkaa muuteta. Hormiliitännän tekemiseen tarvitaan talonyhtiön kirjallinen lupa. Mikäli lupaa ei ole, liitäntää ei tehdä.

Kylmälaitteet
Kylmälaitteet asennetaan valmiille paikoille. Kalustemuutoksia ei tehdä, joten varmista laitteen mahtuminen aiottuun paikkaan. Jos ovien kätisyyden vaihto kuuluu perusominaisuuksiin sen suorittaminen kuuluu perusasennukseen. Huom. jos ovessa on elektroniikkaa, kuten säätimiä tai lämpömittareita, kätisyyden vaihdon voi yleensä tehdä vain valtuutettu huoltoliike. Mahdolliset vesi- ja poistoletkut asennetaan jos letkut yltävät vesipisteeseen.

Liesi
Liesiasennuksissa liesi liitetään liesikaapelilla sähköverkkoon. Varmista, että liesi mahtuu sille varatulle paikalle. Mikäli lieden mukana ei tullut liitäntäjohtoa, asentajalla on johtoja myytävänä. Kalusteasennuksia ei tehdä eikä sähköpistokkeen paikkaa muuteta. Liesi tasapainotetaan ja kaatumisen estorauta kiinnitetään jos se on ohjeissa. Lieden rungon maadoitus mitataan.

Kiuas

Kiukaan asennus sisältää vain kiinteällä ohjausyksiköllä varustettujen sähkökiukaiden asennukset, jossa kiuas asennetaan sille varattuun paikkaan. Kalustemuutoksia tai uudelleenasennuksia ei tehdä. Mikäli kiuas ei mahdu sille varattuun paikkaan, ei asennusta tehdä, vaan asiakkaan on hoidettava itse kalusteasentaja paikalle. Kiuas asennetaan laitteen mukana tulevien asennusohjeiden mukaan ja kiukaan sähkökytkennät suoritetaan vaatimusten mukaisesti. Asennukseen ei sisälly muita sähkö- tai ilmanvaihtotöitä tai niihin rinnastettavia asennuksia.