Ideat ja ohjeet

Työohjeita rakentamiseen ja remontointiin

Asumisen turvallisuus

Lainsäädäntö ohjaa asumisen aikaista turvallisuutta vain paloturvallisuuden osalta. Turvallisuutta voidaan kohentaa vapaaehtoisilla turvavälineillä.


Ikkunan ja ulko-oven asentaminen

Ikkunoiden ja ulko-ovien asentaminen vaati tarkkuutta, jotta onnistut eristämään kylmän ilman ulkopuolella ja saat laitettua ikkunat ja ovet nätisti paikalleen. 


Kipsilevyseinän asentaminen

Opettele tämän ohjeen avulla kipsilevyseinän asentaminen niin, että seinästäsi tulee ääni- ja lämpöeristetty. Huomion arvoista on oikeaoppiset tukirakenteet ja paikat kalusteille, naulakoille, sähkörasioille ja hanakulmille.


Korkkilaatan asennus

Korkkilaatta on joustava, askelääntä eristävä ja jalan alla lämmin pintamateriaali, joka soveltuu kodin kuiviin tiloihin. Korkkirakeet puristetaan korkeassa paineessa ja lämpötilassa liiman avulla laatoiksi. Laatan pintaan voidaan myös liimata korkkiviilu, jolloin pintakuvio on luonnonkorkille ominainen.


Laminaatin ja lautaparketin asentaminen

Laminaattilattia on helppo asentaa ja pitää puhtaana. Se kestää kolhuja ja on edullinen. Näiden ohjeiden avulla asennat parketin tehokkaasti ja oikeaoppisesti.


Puuaidan rakentaminen

Mökin tai omakotitalon rauhaa lisäävä puuaita luonnistuu näillä ohjeilla. Muista myös tarkistaa ohjeessa mainitut lupa-asiat kuntoon, jotta pääset ihailemaan aitaasi pitkään.
 

Saunan lauderakenteet

Näiden ohjeiden myötä rakennat kestävät ja tyylikkäät laudat omaan saunaasi, joissa kelpaa löylyjä viskellä. Saunan lauteiden mitoitukseen ja laudetyypin valintaan vaikuttavat eniten saunan sisämitat ja kiuastyypille määrätyt suojaetäisyydet.


Saunan panelointi

Saunan paneloinnissa on hyvä ottaa huomioon saunan aiheuttama rasitus puumateriaaleille. Näiden ohjeiden avulla opit saunan paneloimisen ja materiaalin suojaamisen erilaisilla suoja-aineilla.


Saunaremontin yleisohje

Ennen saunaremppaa on hyvä miettiä saunan kokonaisuutta ja kaikkea mitä tulee ottaa huomioon. Tässä sinulle ohjeita saunaremonttiin, mm. ohje käsittelee saunan runkorakenteita, ilmanvaihtoa, kiukaan valintaa ja suojaetäisyyksiä.


Tapetointi

Tapetointi vaikuttaa helpolta prosessilta, mutta on useita eri toimenpiteitä jotka tulee ottaa huomioon. Näiden ohjeiden avulla valitset ominaisuuksiltaan oikean tapetin sinun tarpeisiisi, pohjustat seinän ja kiinnität tapetin paikalleen.


Terassin rakentaminen

Terassi antaa parhaimmillaan hyvän toiminnallisen yhteyden talon sisätilojen ja piha-alueen välille. Tässä tehtävässä terassi palvelee hyvin esimerkiksi ruokailu-, oleskelu- ja pesutilojen jatkeena. Näiden ohjeiden avulla rakennnat perinteisen terassin kaiteineen ja portaineen.


Välioven asennusohje

Simppeli ohje välioven asentamiseen, jossa tulee huomioida karmien mitat, oven kätisyys ja ruuvien paikat.


Pihagrillin rakentaminen

Pihagrilli luo idyllisyyttä ja käytännöllisyyttä kodin tai mökin pihaan. Näiden ohjeiden avulla rakennat kestävän grillin ja suojaat sen grillauskauden jälkeen.


Puurunkoisen purueristeisen talon ulkopuolinen lisäeristäminen

Ulkopuolinen lisäeristäminen on helppoa, kun kyseessä on puuverhoiltu purueristeinen talo. Lisäeristäminen parantaa energiatehokkuutta, pienentää energiakustannuksia ja poistaa mahdollisen vedontunteen.


Puurunkoisen puru- ja villaeristeisen talon sisäpuolinen lisäeristäminen

Lisäeristäminen kannattaa tehdä talon sisäpuolelta, kun hyväkuntoista julkisivulaudoitusta ei haluta purkaa. Sisäpuolen lisäeristäminen voidaan tehdä mineraalivillalla, suulakepuristetusta polystyreenistä valmistetulla remonttilevyllä eli XPS-levyllä ja polyuretaanilevyllä.


Sadevesi-järjestelmän asentaminen

Näiden ohjeiden avulla rakennat talosi katolle sadevesi-järjestelmän, jonka avulla vesi kulkee tehokkaasti katolta maahan vahingoittamatta kattoasi. Ohjeessa käydään tarkasti läpi kourun kiinnitystä ja koko järjestelmän asentamista.
 

Yläpohjan lisäeristäminen

Suurin osa talon ulkovaipan kautta karkaavasta lämmöstä pyrkii katon kautta läpi. Yläpohjan lisäeristäminen on tärkeä ja kannattava toimenpide, mikäli yläpohjan eristepaksuus ei vastaa nykyisiä vaatimuksia ja talon lämmitysenergian kulutusta halutaan pienentää.


Muurikiven asentaminen

Tämän ohjeen avulla rakennat perinteisen muurin maaperällesi eri muurikivillä ja maa-aineksilla. Perusteellinen pohjatyö on tärkeä osa muurin rakentamista.


Pergolan rakentaminen

Pergolaan voit rakentaa vaikka näyttävän kesäkeittiön tai ulkoisen oleskelutilan. Tämän ohjeen avulla rakennat pergolan perustuksista aina valokatteeseen asti.


Pihakiveyksen tekeminen

Pihakiveystä rakentaessa on oltava huolellinen pohjatyön kanssa ja tutkia maaperä huolellisesti. Maaperä kertoo sinulle mihin toimenpiteisiin sinun on varauduttava.


Teräskatteen ja lumiesteiden asentaminen

Kun uusit vanhaa pelti- tai tiilikattoa, poista vanha kate ennen uuden profiiliteräskatteen asentamista. Jos alusrakenteissa on vaurioita tai kattotuolit ovat notkolla, korjaa nämä ensin. Jos vanhan pelti- tai tiilikatteen alla ei ole aluskatetta tai aluskate on rikki, asenna uusi aluskate ennen profiiliteräskatteen asentamista.

 

 

Sivun alkuun
Ota yhteyttä
Ohjeet

Ota yhteyttä

Voit kysyä tai antaa palautetta sähköisesti
Palautelomake ›

Kodin Terra myymälät yhteystiedot ›
Verkkokaupan asiakaspalvelu ›

Ohjeet

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:
Lue vastauksia ›

Voit myös etsiä vastauksia kysymyksiisi asiakaspalvelusivuillamme.
Siirry asiakaspalvelusivulle ›