Ideat ja ohjeet

Työohjeita rakentajalle ja remontoijalle

Pihagrillin rakentaminen

 

 


Puurunkoisen purueristeisen talon ulkopuolinen lisäeristäminen

Ulkopuolinen lisäeristäminen on helppoa, kun kyseessä on puuverhoiltu purueristeinen talo. Lisäeristäminen parantaa energiatehokkuutta, pienentää energiakustannuksia ja poistaa mahdollisen vedontunteen.


Puurunkoisen puru- ja villaeristeisen talon sisäpuolinen lisäeristäminen

Lisäeristäminen kannattaa tehdä talon sisäpuolelta, kun hyväkuntoista julkisivulaudoitusta ei haluta purkaa. Sisäpuolen lisäeristäminen voidaan tehdä mineraalivillalla, suulakepuristetusta polystyreenistä valmistetulla remonttilevyllä eli XPS-levyllä ja polyuretaanilevyllä.


Sadevesi-järjestelmän asentaminen

Näiden ohjeiden avulla rakennat talosi katolle sadevesi-järjestelmän, jonka avulla vesi kulkee tehokkaasti katolta maahan vahingoittamatta kattoasi. Ohjeessa käydään tarkasti läpi kourun kiinnitystä ja koko järjestelmän asentamista.
 

Yläpohjan lisäeristäminen

Suurin osa talon ulkovaipan kautta karkaavasta lämmöstä pyrkii katon kautta läpi. Yläpohjan lisäeristäminen on tärkeä ja kannattava toimenpide, mikäli yläpohjan eristepaksuus ei vastaa nykyisiä vaatimuksia ja talon lämmitysenergian kulutusta halutaan pienentää.


Muurikiven asentaminen

Tämän ohjeen avulla rakennat perinteisen muurin maaperällesi eri muurikivillä ja maa-aineksilla. Perusteellinen pohjatyö on tärkeä osa muurin rakentamista.


Pergolan rakentaminen

Pergolaan voit rakentaa vaikka näyttävän kesäkeittiön tai ulkoisen oleskelutilan. Tämän ohjeen avulla rakennat pergolan perustuksista aina valokatteeseen asti.


Pihakiveyksen tekeminen

Pihakiveystä rakentaessa on oltava huolellinen pohjatyön kanssa ja tutkia maaperä huolellisesti. Maaperä kertoo sinulle mihin toimenpiteisiin sinun on varauduttava.


Teräskatteen ja lumiesteiden asentaminen

Kun uusit vanhaa pelti- tai tiilikattoa, poista vanha kate ennen uuden profiiliteräskatteen asentamista. Jos alusrakenteissa on vaurioita tai kattotuolit ovat notkolla, korjaa nämä ensin. Jos vanhan pelti- tai tiilikatteen alla ei ole aluskatetta tai aluskate on rikki, asenna uusi aluskate ennen profiiliteräskatteen asentamista.