Asiakaspalvelu

Palautukset

Kodin Terra -verkkokaupasta ostetun tuotteen palautus

Kodin Terran verkkokaupasta tilatuilla käyttämättömillä ja myyntikelpoisilla tuotteilla on 30 vuorokauden palautusoikeus. Palautetun tuotteen tulee olla samassa kunnossa kuin se oli vastaanotettaessa. Huomaathan, että myös pakkauksen on oltava ehjä ja myyntikelpoinen.

1. Täytä palautusilmoitus ja liitä se palautuksen mukaan.

• Käytä palautukseen sopivaa syykoodia ja ilmoita tilinumerosi.
• Jos tuote on viallinen, sisällytäthän kattavan virheselosteen palautusilmoitukseen.

2. Pakkaa palautettavat tuotteet huolellisesti siten, että ne eivät saa kolhuja palautuessaan. 

3. Kirjoita paketin päälle Kodin Terra -verkkokauppa / ASIAKASPALAUTUS

4. Lisää pakettiin Postin sopimustunnusnumero sekä myymälän osoitetiedot, jotka löytyvät palautuslomakkeelta.

5. Palauta tuote. Palautuksen voi tehdä kaikkiin postitoimipaikkoihin, siihen myymälään, josta tuotteet on tilattu tai Postin pakettiautomaattiin, josta toimitus on alun perin noudettu.

Huomioithan, että palautettavien tuotteiden tulee olla samassa kunnossa palautuessaan verkkokaupalle, josta johtuen on pakkaukseen tulee kiinnittää eritysesti huomaavaisuutta. Asiakaspalautuksen pakkaaminen on asiakkaan vastuulla. VAK -tuotteet (Spraypakkaukset, maalit ym.) tulee palauttaa alkuperäisessä kuljetuspakkauksessa, jossa on valmiiksi kuljetuksessa tarvittavat varoitusmerkinnät ja osoitekortissa tarvittavat kuljetustiedot. Mikäli Sinulla ei ole alkuperäistä kuljetuspakkausta, tarkistathan ohjeet palautukseen alempaa.

Hyvitys tehdään 14 vuorokauden kuluessa, kun Kodin Terra on vastaanottanut palautuksen.

Palautuslomake on toimitettu tämän lähetyksen mukana. Voit tarvittaessa myös tulostaa lomakkeen täältä.
 
Palautusohjeet, VAK-tuotteet

VAK-luokiteltuja tuotteita ovat esimerkiksi liimat, maalit sekä kasvinsuojeluaineet. Näitä tuotteita ei saa palauttaa pakettiautomaattiin, vaan ne tulee aina toimittaa postin toimipisteeseen tai siihen myymälään, josta tuotteet on tilattu. Kuljetuspakkauksessa tulee olla merkintä sisällöstä. Jos palautat tuotteet alkuperäisessä kuljetuslaatikossa, ovat tässä merkinnät jo kunnossa, joten suosittelemme aina käyttämään alkuperäispakkausta. Kuitenkin jos ei enää alkuperäispakkausta ole saatavilla, tulee sinun tulostaa ja liimata vaadittu merkki pakkaukseen. On lähettäjän vastuulla, että pakkaus on oikein merkattu.

Voit tarvittaessa tulostaa vaaditun merkin tästä.

Palautusehdot

Verkkokaupasta tilaamallasi tuotteilla on palautusoikeus. Sinulla on 14 vuorokautta aikaa tutustua ostamiisi tuotteisiin ja tehdä ostopäätös. Kuluttajasuojalain etäkaupan 6. luvun (13.6.2014) mukaan erillistä peruuttamisilmoitusta ei tarvitse tehdä, mikäli peruutusoikeus on voimassa. Kodin Terra -verkkokaupasta ostettujen tuotteiden palautus maksaa 3 euroa / lähetys, kun tuote palautetaan Postin kautta. Mikäli tuote palautetaan asiakkaan toimesta Kodin Terra myymälään, on palautus maksuton. Kodin Terra verkkokauppa ei vastaa palautuskuluista isojen tuotteiden palautuksissa, jotka ovat kuljetettu asiakkaalle kotiinkuljetuksena. Käsittele tuotteita varoen ennen ostopäätöksen tekemistä. Mikäli haluat palauttaa tuotteita, tutustuthan palautusohjeisiimme. Jos haluat vaihtaa tuotteen, palauta tilaamasi tuote ja tee uusi tilaus verkkokaupassa. Mikäli olet vastaanottanut viallisen tai väärän tuotteen, tutustu palautusohjeisiin, ja palauta tuote ohjeiden mukaisesti.

Verkkokaupasta tilattuja tuotteita voi palauttaa postiin, siihen myymälään, josta tuotteet on ostettu sekä siihen Postin pakettiautomaattiin, josta paketti on noudettu. Älä palauta tuotteita postiennakolla vaan käytä Postin sopimustunnusta, joka on ilmoitettu palautuslomakkeella. Kodin Terra verkkokaupan palautuskustannus on 3 euroa Postin toimipaikasta. Mikäli asiakas haluaa palauttaa tuotteen suoraan kotoa, on asiakkaan vastattava palautuskustannuksesta itse. Kuluttajasuojalain etäkaupan 6. luvun (13.6.2014) mukaan verkkokaupalla on oikeus pidättyä rahan palautuksesta, kunnes se on saanut palautetun tuotteen / tuotteet takaisin. Maksut palautetaan lähtökohtaisesti samalla maksutavalla, jota alkuperäisessä tilauksessa käytettiin.

Toimituskulut ovat samansuuruiset riippumatta siitä, kuinka monta tuotetta tilaat. Toimituskuluja ei tästä johtuen makseta takaisin, jos palautus koskee vain osaa tilauksen tuotteista. Jos palautetaan koko tilaus, hyvitetään tilauksen tavanomaiset postikulut. Jos olet tilannut tuotteet kotiinkuljetuksella, hyvitetään oston aikana voimassa ollut pakettitoimituksen kustannus. Jos palautat tuotteen, joka on ollut edellytyksenä tilauksessa saadulle edulle, mitätöityy saatu etu ja hyvitettävästä summasta vähennetään edun summa.

Kuluttajalla ei ole oikeutta ottaa tavaraa käyttöön siihen tutustuessaan. Tuotteeseen on oikeus tutustua, mutta asiakkaalla on velvollisuus pitää huolta tuotteesta (huolenpitovelvollisuus). Asiakkaalla ei ole oikeutta käyttää tuotetta ennen palautusta. Jos palautettua tuotetta on vastoin asiakkaan huolenpitovelvollisuutta käytetty, asiakkaalta peritään 100% arvonalennusta tuotteen hinnasta sekä lisäksi palautuskulut.

Tuotteiden hygieenisyyden turvaamiseksi avattua hygienia tuotetta ei voi palauttaa. Palautusoikeus ei koske myöskään tuotteita, joita ei alan tavan mukaan voi palauttaa. Asiakas vastaa vastoin ohjeita tehdyn palautuksen aiheuttamista posti- ja käsittelykuluista. Tekstiileissä verkkokauppa veloittaa 100% arvonalennuksen, mikäli tuotteesta on poistettu hintalappu tai tuote on pesty ennen palautusta. Ohjeiden vastaisesti palautettua tuotetta ei hyvitetä eikä tuotetta palauteta takaisin asiakkaalle. Lisätietoja kuluttajan oikeuksista verkkokaupassa saat kuluttajaviraston sivuilta.

Rajoitukset palautusoikeudessa kuluttajansuojalain 6. luvun 16 § mukaisesti:

  • Palautusoikeus ei koske tuotteita, joita ei hygieniasyistä tai alan tavan mukaan voida palauttaa esim. avatut/vajaat myyntipakkaukset, henkilökohtaiset suojaimet, sävytetyt maalit, laastit ja tasoitteet, sahauspalvelun- ja mittaanleikatut tuotteet, tilausmyyntituotteet sekä kasvit. Lisäksi talvella maalituotteet, vedeneristeet, primerit, liimat ja silikonit eivät ole palautuskelpoisia jäätymisriskin vuoksi.
  • Tuotteelle ei myönnetä palautus- ja/tai peruutusoikeutta, jos se on erityisesti ostajan toivomuksesta tilattu hyödyke, joka ei kuulu normaaliin valikoimaan


Etäkaupan peruuttamisoikeus

Kodinterra.fi-verkkokauppa noudattaa Kuluttajasuojalain etäkaupan 6. luvun (13.6.2014) ehtoja. Etäkaupassa kuluttaja-asiakkaalla on 14 vuorokauden maksuton peruuttamisoikeus käyttämättömille tuotteille.

Peruuttamisoikeus ei kuitenkaan koske avattuja hygieniatuotteita eikä tuotteita, joita ei alan tavan mukaan voi palauttaa (Kuluttajansuojalaki: 6 luku, 16 §). Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja jälleenmyyntikuntoisia, joten käsittele tuotteita varoen ennen ostopäätöksen tekemistä. 14 vuorokauden palautusaika alkaa tuotteen vastaanottamisesta. Noudata huolellisesti palautusohjeita palauttaessasi tuotteita, niin sinulle ei tule palauttamisesta kustannuksia. Jos tuotteessa on virhe, tarkista toimintaohjeet tuotevirhe -osiosta.

Asiakas voi tehdä sujuvimmin kaupan peruutuksen täyttämällä tiedon lähetteeseen, jolloin erillistä peruutusilmoitusta ei tarvita. Lain mukaan verkkokaupalla on velvoite tarjota mallilomake verkkokaupassa. Mallilomakkeen löydät tästä linkistä.