Asiakaspalvelu

Palauttaminen

Kodin Terra -verkkokaupasta ostetun tuotteen palautus

Kodin Terran verkkokaupasta tilatuilla käyttämättömillä ja myyntikelpoisilla tuotteilla on 30 vuorokauden palautusoikeus. Palautetun tuotteen tulee olla samassa kunnossa kuin se oli vastaanotettaessa. Huomaathan, että myös pakkauksen on oltava ehjä ja myyntikelpoinen.

 

Palautusohjeet

Kodin Terran verkkokaupasta ostettujen tuotteiden palautus on maksuton.

1. Täytä palautusilmoitus ja liitä se palautuksen mukaan.

• Käytä palautukseen sopivaa syykoodia ja ilmoita tilinumerosi.
• Jos tuote on viallinen, sisällytäthän kattavan virheselosteen palautusilmoitukseen.

2. Pakkaa palautettavat tuotteet huolellisesti siten, että ne eivät saa kolhuja palautuessaan. 

3. Kirjoita paketin päälle Kodin Terra -verkkokauppa / ASIAKASPALAUTUS

4. Lisää pakettiin Postin sopimustunnusnumero sekä myymälän osoitetiedot, jotka löytyvät palautuslomakkeelta.
5. Palauta tuote. Palautuksen voi tehdä kaikkiin postitoimipaikkoihin, siihen myymälään, josta tuotteet on tilattu tai Postin pakettiautomaattiin, josta toimitus on alun perin noudettu. Palautuslomake on toimitettu lähetyksen mukana. Voit tarvittaessa myös tulostaa palautuslomakkeen tästä.

Huomioithan, että palautettavien tuotteiden tulee olla samassa kunnossa palautuessaan verkkokaupalle, josta johtuen on pakkaukseen tulee kiinnittää eritysesti huomaavaisuutta. Asiakaspalautuksen pakkaaminen on asiakkaan vastuulla. VAK -tuotteet (Spraypakkaukset, maalit ym.) tulee palauttaa alkuperäisessä kuljetuspakkauksessa, jossa on valmiiksi kuljetuksessa tarvittavat varoitusmerkinnät ja osoitekortissa tarvittavat kuljetustiedot. Mikäli Sinulla ei ole alkuperäistä kuljetuspakkausta, tarkistathan ohjeet palautukseen alempaa.

Hyvitys tehdään 14 vuorokauden kuluessa, kun Kodin Terra on vastaanottanut palautuksen.

 

Palautusohjeet, VAK-tuotteet

Kodin Terran verkkokaupasta ei ole toistaiseksi mahdollista tilata toimituksella VAK-luokiteltuja tuotteita eikä tuotteilla näin ollen ole myöskään palautusoikeutta.

 

Peruutus- ja palautusehdot

Verkkokaupasta tilaamillasi tuotteilla on peruutus- ja palautusoikeus. Sinulla on 30 vuorokautta aikaa tutustua ostamiisi tuotteisiin ja tehdä ostopäätös. Kuluttajansuojalain (38/1978, muutettu 1211/2013) etäkauppaa koskevan 6. luvun mukaan erillistä peruuttamisilmoitusta ei tarvitse tehdä, mikäli peruutusoikeus on voimassa ja peruuttamisesta ilmoitetaan palautettavan tavaran mukana toimitettavalla ilmoituksella. Käsittele tuotteita varoen ennen ostopäätöksen tekemistä. Mikäli haluat palauttaa tuotteita, tutustuthan palautusohjeisiimme. Jos haluat vaihtaa tuotteen, palauta tilaamasi tuote ja tee uusi tilaus verkkokaupassa. Mikäli olet vastaanottanut viallisen tai väärän tuotteen, tutustu palautusohjeisiin, ja palauta tuote ohjeiden mukaisesti.

Verkkokaupasta tilattuja tuotteita voi palauttaa myymälään, postiin sekä Posti Oy:n pakettiautomaattiin (siihen, josta paketti on noudettu). Kodin Terra maksaa palautusten lähetyskulut virhetoimitusten palautusten osalta, kun noudatat palautusohjeita. Älä palauta tuotteita postiennakolla. Kuluttajasuojalain etäkauppaa koskevan 6. luvun mukaan verkkokaupalla on oikeus pidättyä rahan palautuksesta, kunnes se on saanut palautetun tuotteen / tuotteet takaisin. Maksut palautetaan lähtökohtaisesti samalla maksutavalla, jota alkuperäisessä tilauksessa käytettiin. Asiakkaalle kohdistuva palautusmaksu peritään palautettavasta summasta.

Toimituskulut ovat samansuuruiset riippumatta siitä, kuinka monta tuotetta tilaat. Toimituskuluja ei tästä johtuen makseta takaisin, jos palautus koskee vain osaa tilauksen tuotteista. Jos palautetaan koko tilaus, hyvitetään tilauksen tavanomaiset postikulut. Jos olet tilannut tuotteet kotiinkuljetuksella, hyvitetään oston aikana voimassa ollut pakettitoimituksen kustannus (pl. isot kodinkoneet ja muut yli 35 kg painavat tuotteet, joiden palautuskustannuksista vastaa asiakas). Jos palautat tuotteen, joka on ollut edellytyksenä tilauksessa saadulle edulle, mitätöityy saatu etu ja hyvitettävästä summasta vähennetään edun arvo.

Kuluttajalla ei ole oikeutta ottaa tavaraa käyttöön siihen tutustuessaan. Tuotteeseen on oikeus tutustua, mutta asiakkaalla on velvollisuus pitää huolta tuotteesta (huolenpitovelvollisuus). Asiakkaalla ei ole oikeutta käyttää tuotetta ennen palautusta. Jos palautettua tuotetta on vastoin asiakkaan huolenpitovelvollisuutta käytetty, asiakkaalta peritään kohtuuden mukaan arvonalennusta tuotteen hinnasta sekä lisäksi palautuskulut. Joidenkin tavaroiden osalta arvo voi alentua hyvin lyhyen käytön jälkeen olennaisesti, mistä johtuen kohtuuden mukainen arvon alennus määritellään tuotteittain. Jos tuote on käytöstä johtuen täysin myyntikunnoton, vastaa kuluttaja siitä koko arvolla.

Tuotteiden hygieenisyyden turvaamiseksi avattua hygieniatuotetta ei voi palauttaa. Asiakas vastaa vastoin ohjeita tehdyn palautuksen aiheuttamista posti- ja käsittelykuluista. Tekstiileissä ja vaatteissa verkkokauppa katsoo tuotteen olevan myyntikunnoton, mikäli tuotteesta on poistettu hintalappu tai tuote on pesty ennen palautusta. Ohjeiden vastaisesti palautettua tuotetta ei hyvitetä eikä tuotetta palauteta takaisin asiakkaalle. Lisätietoja kuluttajan oikeuksista verkkokaupassa saat Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilta (http://www.kkv.fi/).

 

Etäkaupan peruuttamisoikeus

Kodin Terran verkkokauppa noudattaa kuluttajansuojalain etäkauppaa koskevan 6. luvun säännöksiä. Etäkaupassa kuluttaja-asiakkaalla on 14 vuorokauden maksuton peruuttamisoikeus käyttämättömille tuotteille. Pelkkä tuotteen palauttaminen tai noutamatta jättäminen postista ilman erillistä peruuttamista koskevaa ilmoitusta ei riitä. Kuluttajan vastuulla on tarvittaessa näyttää, että ilmoitus on tehty.

Peruuttamisoikeus ei kuitenkaan koske avattuja hygieniatuotteita (kuluttajansuojalain 6 luvun 16 §). Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja jälleenmyyntikuntoisia, joten käsittele tuotteita varoen ennen ostopäätöksen tekemistä. Kuluttaja-asiakkaan 14 vuorokauden palautusaika alkaa peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Noudata huolellisesti palautusohjeita palauttaessasi tuotteita, niin sinulle ei tule palauttamisesta kustannuksia. Jos tuotteessa on virhe, tarkista toimintaohjeet tuotevirhe-osiosta. Kuluttajan vastuulla on tarvittaessa näyttää esimerkiksi palautuskuitilla, että tavara on palautettu määräajassa.

Rajoitukset palautusoikeudessa kuluttajansuojalain 6. luvun 16 §:n mukaisesti:

  • Peleillä, elokuvilla, ohjelmistoilla tai muilla sinetöidyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta, kun tuotepakkaus/sinetti on avattu.
  • Tuotteelle ei myönnetä palautus- ja/tai peruutusoikeutta, jos se on erityisesti ostajan toivomuksesta tilattu hyödyke, joka ei kuulu normaaliin valikoimaan
  • Tuotteelle ei myönnetä palautus- ja/tai peruutusoikeutta, jos se on sahattu asiakkaalle mittojen mukaan, sävytetty maali tms.

 

Kodin Terra.fi ei vastaa palautuskustannuksista isojen tuotteiden palautuksissa, jotka on kuljetettu asiakkaalle kotiinkuljetuksena tai rahtitoimituksena. Esimerkiksi suuret kodinkoneet, paljut, pihamökit ja muut suuret yli 35 kg painavat tuotteet.

Lain mukaan verkkokaupan on annettava asiakkaalle etukäteen tieto palautuskustannusten määrästä. Isojen tuotteiden palautuksissa ja rahtitoimituksissa palautuskustannusten määrä voi vaihdella huomattavasti, koska se riippuu toimitusalueesta ja toimitettavan tuotteen koosta. Arviota palautuskustannusten määrästä voi tiedustella myymälästä, joka toimittaa tuotteen asiakkaalle.

Asiakas voi tehdä sujuvimmin kaupan peruutuksen täyttämällä peruuttamista koskevan tiedon tuotteen mukana palautettavaan lähetteeseen, jolloin erillistä peruuttamisilmoitusta ei tarvita. Lain mukaan verkkokaupalla on velvoite tarjota mallilomake verkkokaupassa. Mallilomakkeen löydät tästä linkistä.