Ajankohtaista

Maalarin muistilista

Jokainen osaa tehdä kotona maalausrempan! Pyysimme ammattilaiselta vinkit, jotka helpottavat hommaa entisestään.

1. Suojaa. Voit toki peitellä lattian sanomalehdellä, mutta kätevintä on levittää lattialle kauttaaltaan aaltopahvia. Teipeistä paras on rakennusteippi, joka ei jätä liimajälkiä. Sinisen maalarinteipin voi poistaa jopa viikon kuluttua. Pistorasioista on helpointa ottaa kansi irti.

2. Valitse maali. Kattomaalit ovat yleensä himmeitä, mutta seinämaaleja on kolmea kiiltoastetta. Täyshimmeä sopii vaikkapa tehosteseinään tai videotykin kuvan taustaksi. Himmeä on siitä hyvä, että se antaa anteeksi seinän virheitä. Puolihimmeä maali on pätevä yleismaali kaikkeen. Siitä saa helposti pyyhittyä pois myös sormenjäljet.

3. Paikkaa. Jos esimerkiksi Gyproc-seinässä on ollut taulukoukkuja, saatat haluta paikata kolot pakkelilla. Osta pakkelin lisäksi myös pakkelilasta.

4. Valitse tarvikkeet. Jos haluat sileää pintaa, älä valitse pitkäkarvaista telaa. Keltaraitatela on hyvä, paljon käytetty tela. Käytä maalia reilusti. Jos maalia on liian vähän, telan rajat jäävät helposti näkyviin seinään.

5. Etene järjestyksessä. Pakkeloi seinä, hio sileäksi ja pese pöly pois. Varsinkin keittiön seinät kannattaa pestä maalipesulla rasvan irrottamiseksi. Aloita maalaaminen katosta. Pinnat kannattaa maalata kahteen kertaan, jotta sävystä tulee tasainen. Kun olet valmis, poista teipit heti, ettei maali kovetu ja lohkeile. Tuuleta tila. Seinä- ja kattomaalit ovat vesiohenteisia ja M1-luokiteltuja, joten kodissa voi asua maalausurakan aikana.

LISÄVINKKI: Jos pienessä makuuhuoneessa on maalattavaa seinäpintaa esimerkiksi 20 neliötä, maalaat sen kertaalleen muutamassa tunnissa. Yleensä seinä kannattaa maalata kaksi kertaa, ja se on uudelleen maalattavissa kahden tunnin kuluttua. Huoneen maalaaminen onnistuu siis helposti yhdessä päivässä.

Vinkit antoi tuoteryhmävastaava Petro Lindberg Kokkolan Kodin Terrasta.

Suosittelemme näitä tuotteita:

Tuotenosto:

Rakennusteippi oranssi 50mm x 33m–1669598

Telapakkaus titex 23 cm Anza–26242025

Kiilto Max Täyttösilote 400 ml–4354523

Tasoituslasta 120 mm rst Lux–23256521


Sivun alkuun
Ota yhteyttä
Ohjeet

Ota yhteyttä

Voit kysyä tai antaa palautetta sähköisesti
Palautelomake ›

Kodin Terra myymälät yhteystiedot ›
Verkkokaupan asiakaspalvelu ›

Ohjeet

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:
Lue vastauksia ›

Voit myös etsiä vastauksia kysymyksiisi asiakaspalvelusivuillamme.
Siirry asiakaspalvelusivulle ›