Ajankohtaista

Sisustussuunnittelija Camilla Heinua Kokkolan Kodin Terrasta antaa viisi vinkkiä oikean valkoisen sävyn valintaan.

1. Kun valitset valkoista maalisävyä, pysähdy ensin katsomaan, mitä sävyjä kotonasi on. Esimerkiksi mattavalkoiset kaapinovet ja tehdasvalmiit  jalkalistat ovat lämpimänvalkoisia ja kiiltävät valkoiset kalusteet usein kylmäsävyisiä.

2. Valitse lämpimien sävyjen kanssa lämmin valkoinen ja kylmien kanssa kylmä. Jos esimerkiksi korkeakiiltoisten valkoisten kaappien viereisen seinän maalaa lämpimällä valkoisella, seinä näyttää helposti likaiselta. Myös valaistus vaikuttaa: lämpimään valoon sopii lämmin valkoinen.

3. Lämmin sävy on esimerkiksi Tikkurilan valkoinen (TIKV). Se on tunnelmaltaan kodikas ja istuu hyvin vaikkapa maalaisromanttiseen tyyliin. Paperi (F497) on kirkkaampi vaihtoehto.

4. Kylmien sävyjen pariksi sopivat esimerkiksi Talvi (V503) tai perinteinen maalarinvalkoinen Höyry (G497), joka taittaa harmaaseen. Niillä saa modernia vaikutelmaa.

5. Hyvä keino oikean sävyn selvittämiseen on pyytää myymälästä värilastuja, joita vertaa listoihin ja kalusteisiin. Voit myös ostaa ensin pienen purkin ja maalata kokeeksi osan seinästä. 

 

Sivun alkuun
Ota yhteyttä
Ohjeet

Ota yhteyttä

Voit kysyä tai antaa palautetta sähköisesti
Palautelomake ›

Kodin Terra myymälät yhteystiedot ›
Verkkokaupan asiakaspalvelu ›

Ohjeet

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:
Lue vastauksia ›

Voit myös etsiä vastauksia kysymyksiisi asiakaspalvelusivuillamme.
Siirry asiakaspalvelusivulle ›